Cordyceps kapszula


A szív – tüdő – máj – vese védelmezője

cordyceps-kapszula_bigSzervezetünk erőnlétének fokozására

A DXN Cordyceps kapszula 100%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t, ennek köszönhetően olyan tápanyagokat és bioaktív vegyületeket, mint a cordycepicsav, a cordycepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb. Mellékhatások nélküli természetes antibiotikum.

A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését. A teljesítmény növelését az ATP-szint (a sejten belüli energiaátvitel „felelőse”) növelésén keresztül éri el.

A „Himalája viagrája”

Vitalizáló és stresszcsökkentő hatása közismert: testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) köszönhetően.

Kis mértékben tágítja a vérereket, javítva ezzel a szív és a tüdő vérellátását. Növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását, javít(hat)ja a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint a libidót is. Ázsiában a „Himalája viagrája”-ként emlegetik.

Összetevők:

100% Cordyceps sinensis

Adagolás:

1-3 kapszula naponta

Hatóanyag-tartalom napi adagra vetítve:

Cordyceps sinensis
1 db kapszulában: 450 mg
2 db kapszulában: 900 mg
3 db kapszulában: 1350 mg

Kapszula anyaga:

hypromellose

Nettó súly: 60 x 450 mg

OÉTI: 4429/2009

Figyelmeztetés: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Gyermekek elől elzárva tartandó!

 • Megnevezés:

  Cordyceps kapszula

 • A doboz tartalma:

  60 kapszula x 450mg

 • Fogyasztói ár:

  17.255 Ft /doboz (285 Ft /kapszula)

 • Törzsvásárlói ár:

  13.480 Ft (225 Ft /kapszula)

 • Megrendelés: itt

Hallottad, hogy:

• a gombát több mint 1000 éve használják Tibetben és Kínában?
• az első, gyógyszerészeti szempontból is értékelhető írásos említése a XII. századi Kínához köthető?
• a gomba eredetileg a kínai gyökérrontó lepke hernyóján élősködik, de ipari körülmények közt a Cordyceps-kultúrákat már tisztán növényi táptalajon termesztik?

A kínai hernyógomba

(Cordyceps sinensis)

A kínai hernyógomba a mintegy 700 tagot számláló Cordyceps nemzetség gyógyászati szempontból kiemelt jelentőségű tagja, amely Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein nő. E gomba ismerete és használata a tradicionális tibeti gyógyászatból került át a hagyományos kínai gyógyászatba.

Főbb hatóanyagai:

Kis- és nagy molekulasúlyú poliszacharidok és egyéb cukorszármazékok fehérjék, peptidek, poliaminok és esszenciális aminosavak; szterolok (pl. ergoszterol, delta-3-ergoszterol, kampeszterol, stb.), telített- és telítetlen zsírsavak (pl: palmitinsav, sztearinsav, linolsav, olajsav), továbbá policiklusos aromás szénhidrogének, víz- és zsíroldékony vitaminok (K- és E-, illetve B1-, B2- és B12-), ásványi anyagok (K, Na, Mg, Ca, Fe, Cu, Mn, Zn, Se, Al, Si, Ni, Sr,Ti, Cr, Ga,V és Zr).

A különböző kísérletekben elsősorban a gomba micéliumát, vizes vagy alkoholos kivonatokat, a kifejlett gombatestből készült kivonatokat használták. Mivel a felhasznált minták kémiai összetétele igen változatos volt, így a különböző Cordyceps készítmények esetén eltérő élettani hatásokat tapasztaltak:

Fontos megjegyezni, hogy az itt közölt hatások nem a DXN Cordyceps kapszulára, hanem a kínai hernyógombára vonatkoznak!

Elősegíti a vese kiválasztó folyamatait, kóros esetben csökkenti a vér- és a fehérjevizelést, serkenti a máj működését és méregtelenítő funkcióját, csökkenti a fájdalomérzetet, fokozza a szervezet oxigén felhasználását, felerősíti a szervezet legyengült immunválaszait, kedvezően hat az immunrendszer aktivitására (pl. fokozza a természetes ölősejtek tevékenységét és a fagocitózist, növeli a makrofágok számát, fokozza az interleukin-2 képződését és a T-sejtek működését).
Egyes esetekben – feltehetően kedvező immunbiológiai hatásuk következtében – lassítja, megállítja a tumorok képződését (pl. emlő- és tüdőrákos betegeknél), hozzájárulva a daganatos betegek immunvédekezésének helyreállításához, ezáltal növelve a betegek túlélési esélyét; nagyobb dózisban alkalmazva az immunrendszer felfokozott működését gátló (immunszuppresszív) cyclosoprinnal azonos erősségű hatást eredményez (ennek a hatásnak a szervátültetéseknél lehet jelentősége); csökkenti a kórosan magas vérzsírértékeket, főként a koleszterin- és a trigliceridszintet, és egyéb tulajdonságai miatt is kedvezően hat a szívre (pl. gátolja a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítja az ereket, gátolja a vérlemezkék összecsapzódását, segíti a vér átfolyását az erekben).
Kedvezően hat a szénhidrát lebontási folyamatokra, mérsékli a vércukorszintet; oldja a hörgők görcseit, segíti a letapadt kóros nyák kiürítését, könnyíti a légzést; hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásához, gátolja egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését; oldja a stresszt és a szorongást.

Hallottad, hogy:

• a szervezet erőnlétének fokozására a hagyományos kínai orvosok azt javasolták, hogy betegeik Cordyceps-et is tartalmazó erőlevest fogyasszanak? Emellett (rizzsel töltött) kacsába sütve, valamint csirke- és sertéshúslevesbe főzve ajánlják még ma is.
• az 1993-as szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon (Stuttgart) a kínai futónők mindenki megdöbbenésére három számban (1500 m, 3000 m és 10.000 m síkfutás) is arany érmet szereztek? A felkészülésük alatt az olimpiai csapat orvosának tanácsára az atléták rendszeresen Cordyceps-et fogyasztottak. Rá egy hónapra a Kínai Nemzeti Játékokon a csapat egyik tagja, Wang Junxia a VB- arany mellé újabb elismerést szerzett hazájának és a Cordyceps-nek, többek között megdöntötte 10.000 m-es síkfutás női világcsúcsát is.

A Cordyceps sinensisről, hatásairól, alkalmazásáról bővebben a Tudástár – Cordyceps füzetünkben olvashatsz!

vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..