NutriZhi


A változókor édessége

nutrizhi_bigA DXN NutriZhi egészséges és tápláló ital.

Első osztályú szójababból, malátakeverékből és ganoderma micéliumkivonatból készült. Egészségre jótékony hatású tápanyagokban (lecitinben, Omega–3-ban, Omega–6-ban, kalciumban, vasban, A-, C- és E-vitaminban) gazdag.
Laktózérzékenyek is fogyaszthatják!

2-3 dl vízben elkeverve kiváló tízórai vagy uzsonna-ital!

Tápanyagtartalom: 100 g termékben 30 g termékben (1 tasak)
Energia 432 kcal 129,6 kcal
Szénhidrát 69,7 g 20,9 g
Fehérje 11,5 g 3,45 g
Zsír 12 g 3,6 g
Ebből transz-zsírsav 0,3 g 0,09 g
  • Megnevezés:

    NutriZhi

  • A doboz tartalma:

    20 tasak x 30g

  • Fogyasztói ár:

    8.230 Ft/doboz (412 Ft/tasak)

  • Törzsvásárlói ár:

    6.430 Ft/doboz (322 Ft/tasak)

  • Megrendelés:itt

Hallottad, hogy:

• a szóját már az i. e. III. évezred óta termesztik a mai Kína területén?
• egy tasak NutriZhi-ben 14 g instant szójapor és közel 1 g Ganoderma Lucidum (micélium) található?
• a termékben található szójapor és lecitin genetikailag nem módosított vetőmagokból származik?
• a NutriZhi állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják?

Cukrot tartalmaz. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és tartósítószereket.

FONTOS: a fitoösztrogén hatású szója-izoflavonok – nagy dózisban történő – fogyasztása, különösen serdülő- és gyermekkorban, valamint ösztrogén- dependens daganatban szenvedők esetében kockázatos lehet!

A szója (Glycine max):

A szója a legrégebben termesztett növények közé tartozik. A ma ismert kultúrszója őse a Glycine soya, őshazája Délkelet-Ázsia és Mandzsúria.

A szójabab főbb hatóanyagai:
szénhidrátok (20–25%), fehérjék (35–40%), lipidek (15–18% zsíros olaj, fő ként linolsav- és olajsavészter; 2–3% lecitin) és különböző izoflavonok

A szójalecitin koleszterinszint csökkentő és más foszfolipidekkel együtt májvédő; a szója izoflavonok antioxidáns, érplakkok képződését gátló, daganatellenes és fitoösztrogén vegyületek; a zsíros olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát csökkentő, a bőr gyulladását mérséklő; a szójatej a bőr vízvisszatartó képességét és rugalmasságát fokozó hatású, emellett az állati eredetű tejre (laktózra) érzékenyek számára ajánlható „tejpótló” szer.

Ázsiában a szójából különböző élelmiszereket készítenek. Ilyen pl. a tofu és a szójatej, valamint különféle erjesztett termékek. A sportolók által kedvelt szója-fehérjeizolátum (szójaprotein) csak tiszta fehérjét tartalmaz.

Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak:

A zsírsavak 6–30 szénatomot tartalmazó, egyenes láncú, többségében páros, jóval kisebb arányban páratlan számú szénatomot tartalmazó, telített, vagy telítetlen szerves savak.

Omega-3 zsírsav (alfa-linolénsav, dokozahexaénsav és EPA):
Alfa-linolénsavban gazdag olajok a kendermag-, a lenmag- és a fekete ribizlimag olaj. EPA leginkább a halolajban található.

Omega-6 zsírsav (linolsav, gamma-linolénsav, arachidonsav):
Linolsavban gazdag zsíros olajok pl. a lenmag-, a földimogyoró-, a szőlőmag-, a búzacsíra-, a kendermag-, a napraforgó- vagy a szezámmagolaj, melyekben 40% feletti mennyiségben is előfordulhat.
Gamma-linolénsavban gazdag olajok a ligetszépemag-, a kerti borágómag-, a fekete ribizkemag- vagy a kendermagolaj.

Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak kívánatos aránya 1:3–5, de a táplálkozás során jóval több omega-6 zsírsavat fogyasztunk. Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére az Omega-3- zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők (pl. halolaj) fogyasztása indokolt.

vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.