Maca EuCafé


50 fölött mosolygósan – instant nőiesség

maca-vita-cafe_bigNézz rám: ez saját tapasztalat!50+

Egy adag kávé kb. 120 Ft (hazai fogyasztói visszajelzések alapján, miszerint egy doboz = 40 adag). Ez egy prémium minőségű, különleges kávé esetében egész jól hangzik, nem?
Viszont én egy egész tasak kávét 1,5–2 dl forró vízben szoktam feloldani… Szerintem az élvezeti értéke sokkal fontosabb az áránál!** Szerinted?
Növényi eredetű kávékrémport, cukrot, instant kávéport és Maca (Lepidium meyenii) port tartalmaz.

Hallottad, mi az a Maca (perui zsázsa)? És azt, hogy mit tud? Mindjárt elmesélem…

 Tápanyagtartalom: 100g termékben 21g termékben
Energia 449 kcal 94,3 kcal
Szénhidrát 78g 16,4g
Fehérje 4,1g 0,9g
Zsír 13,4g 2,8g
Transz-zsírsav (< 0,1%) nem kimutatható
 • Megnevezés:

  Maca EuCafé

 • A doboz tartalma:

  20 tasak x 21g

 • Fogyasztói ár:

  6.710 Ft /doboz (336 Ft /tasak)

 • Törzsvásárlói ár:

  5.240 Ft (262 Ft /tasak)

 • Megrendelés:itt

Ha érdekel a személyes véleményem

Erre a kávéra azt mondta a férjem: „Ezt nagyon meg kellene indokolnod, hogy megigyam!”
Öt doboz Maca EU kávét kaptam a cégünk egyik promóciójának köszönhetően. Egyet mindjárt el is ajándékoztam…
De ennyire jószívű még én se vagyok!
Egy életem, egy halálom: Ide nekem azt a Macát!
Ma már hiányozna, ha nem ezzel indítanám a napot. *
Ti jártatok már úgy, hogy határozottan megkedveltétek, ami ellen eleinte minden porcikátok tiltakozott?

*Nektek azt is elárulom, hogy nálam nem jelentkeztek a változókor tünetei, de az is lehet, hogy ez anyai örökség. Ki tudja?!

Komolyan mondom:

A macát (perui zsázsát) kizárólag az Andok 4–5000 méter magasan fekvő területein termesztik. A növény aranyló, vöröses, lila, kék, fekete vagy zöld színű gyökere a régió különösen nagy becsben tartott élelmiszere.

Főbb hatóanyagai:

Szénhidrátok (60%) fehérjék (10%) étkezési rostok (8,5%), zsír (2,2%) valamint uridin, almasav és benzoil- származékai, glükozilonát. Ásványi anyagokban és zsírsavakban gazdag, emellett aminosavakat és különböző poliszacharidokat tartalmaz.
Két különleges hatóanyaga az (1R, 3S)-1-metiltetrahidro-karbolin 3-karboxilsav, amely a központi idegrendszerre hat és a p-metoxibenzil izotiocianát, melyet vágyserkentő hatásúként (afrodiziákum) tartanak számon.
Az afrodiziákumokról azt tartják, hogy fogyasztásuk, élvezetük nagymértékben fokozza a nemi vágyat, fizikai vagy pszichés úton/módon.

A maca növény gumójáról is sokan állítják, hogy afrodiziákum, egyes kutatások szerint fokozza a spermaszámot, a spermák életképességét és segíthet a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítésében.

Egyes források adaptogén növényként emlegetik (vagyis csak akkor hat, ha szükség van rá, és úgy, ahogy szükség van rá).

Mire való tehát a Maca?
„Általános vitalizáló szerként, betegségek utáni lábadozás idején, házi állatok és az ember termékenységének fokozására alkalmazzák, valamint az inkák fogyasztották erejük növelésére háborúba indulás előtt.” Hajdu Zsanett biológus

Ezek a terméktapasztalatok azonban sok esetben tudományosan nem bizonyítottak. Bár gyanítom, hogy akinek bejön a Maca, nem foglalkozik holmi tudományos értekezésekkel!

**„Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: ‘Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok…’ – sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: ‘Láttam egy százezer frankot érő házat.’ Erre aztán fölkiáltanak: ‘Ó, milyen szép!” Antoine de Saint-Exupery

Figyelj csak! Itt a bizonyíték!
vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..